Versenyszabályok:

2021. augusztus 26.
468
Versenyszabályok:


A verseny szabályai:

A verseny első fordulójában 2021. október 19-én minden évfolyamon 10 feladatot kell a csapatoknak megoldani.

Az iskolai és a területi fordulókban is a teljes munkaidő minden évfolyamon 45 perc.

A verseny alatt mobiltelefon vagy egyéb elektronikus eszköz nem lehet a versenyzőknél (csak kikapcsolt állapotban, a táskájukban), ezek használata a versenyből való azonnali kizárással járhat.

A területi forduló időpontja minden helyszínen egységesen 2022. február 02. (szerda) 14:00 óra.


A javítási útmutatóban leírtak szerint szerezhető a pontszám.

A dolgozatokat a versenybizottság értékeli javítási útmutató alapján.

Minden évfolyamon a csapatokat a 2 forduló során szerzett pontszáma szerint csökkenő sorrendbe állítjuk.

A versenybizottság a lehetséges létszámhatáron belül szigorú szakmai szempontok szerint választja ki a döntőbe jutott csapatokat.

Azonos pontszám esetén az a csapat ér el jobb helyezést, amelyik a 2. fordulóban több pontot ért el. Amennyiben ezen részpontszám is megegyezik, további különbséget nem teszünk.

A nevezéssel a résztvevő diákok és felkészítőik hozzájárulnak, hogy a versenyen róluk készülő fényképeket, valamint nevüket, iskolájukat és eredményüket a szervezők közzétegyék.


A döntőbe évfolyamomként a legtöbb pontot elérő csapatok kerülnek be.  A Kárpát-medencei döntőn egy csapat összetétele az első fordulón résztvevőkhöz képest legfeljebb egy tagban változhat.


A verseny végeredményét a döntőben elért eredmények összesítése alapján kialakult sorrend adja.


2022. év tavaszán
megrendezésre kerülő döntőkben az évfolyamonkénti győztes/aranyérmes csapatok és felkészítőik elnyerik a 17. MatekGuru Kárpát-medencei Csapatverseny 2021/2022. tanév győztese címet és az azzal járó díszes serleget.

letöltés

  

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!