A Kiskukták Orosz levest és Rókagomba paprikást készítettek puliszkával
Orosz leves hozzávalók:
50 dkg sertshús,50 dkg füstölt kolbász,1 hagyma,2-3 sárgarpa,1 petrezselyem,pirospaprika,1 kg savanyú káposzta,1 tojás
1 adag csontleves,tejföl,só, babrlevél,bors,olaj.
Elkészítés:
A húst feltesszük főni,a felvágott káposztával és a kolbásszal,puhára főzzük.A káposztát szürővel leszürjük majd egy adag csontlevessel még egyszer felfőzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, megpároljuk majd ízesítjük fokhagyma,só és borssal,babérlevéllel. Összefözzük.
A káposztát szürővel leszürjük majd egy adag csontlevessel még egyszer felfőzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, megpároljuk majd ízesítjük fokhagyma,só és borssal,babérlevéllel. Összefözzük.
Rókagomba paprikás puliszkával
Hozzávalók:
2 fej hagyma,olaj,1kg rókagomba,só,bors,tárkony,pirospaprika,liszt, kukorica liszt,só
Elkészítés:
Felkockázzuk a hagymát, olajon puhára dinszteljük.A megmosott gombát hozzaadjuk,picit megsózzuk.Miután megpuhul borsozzuk,megpirospaprikázzuk, hozzadjuk a tárkonyt is.
Készítünk habarást tejből és lisztből és behabarjuk.
Kicsi rotyogás után tejfölet teszünk bele és lezárjuk a tüzet.
Sós, forró vízbe kezdük engedni bele a kukoricalisztet, folyamatosan kavargatjuk.Az elkészítjük a puliszkát és tálaljuk.