Kiskukták - Vaskertesi Általános Iskola, Gyergyószentmiklós

"Rigó Énekeljen!" gyakorlati forduló 4. osztály.

2020. december 02.
315
0
Kiskukták - Vaskertesi Általános Iskola, Gyergyószentmiklós

A Kiskukták Orosz levest és Rókagomba paprikást készítettek puliszkával


Orosz leves hozzávalók:

50 dkg sertshús,50 dkg füstölt kolbász,1 hagyma,2-3 sárgarpa,1 petrezselyem,pirospaprika,1 kg savanyú káposzta,1 tojás

1 adag csontleves,tejföl,só, babrlevél,bors,olaj.
 

vas1
Elkészítés:

A húst feltesszük főni,a felvágott káposztával és a kolbásszal,puhára főzzük.A káposztát szürővel leszürjük majd egy adag csontlevessel még egyszer felfőzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, megpároljuk majd ízesítjük fokhagyma,só és borssal,babérlevéllel. Összefözzük.
 

vas2

A káposztát szürővel leszürjük majd egy adag csontlevessel még egyszer felfőzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, megpároljuk majd ízesítjük fokhagyma,só és borssal,babérlevéllel. Összefözzük.

 

vas5

Rókagomba paprikás puliszkával

Hozzávalók:

2 fej hagyma,olaj,1kg rókagomba,só,bors,tárkony,pirospaprika,liszt, kukorica liszt,só
 

vas7

Elkészítés:

Felkockázzuk a hagymát, olajon puhára dinszteljük.A megmosott gombát hozzaadjuk,picit megsózzuk.Miután megpuhul borsozzuk,megpirospaprikázzuk, hozzadjuk a tárkonyt is.

vas4
Készítünk habarást tejből és lisztből és behabarjuk.

Kicsi rotyogás után tejfölet teszünk bele és lezárjuk a tüzet.

Sós, forró vízbe kezdük engedni bele a kukoricalisztet, folyamatosan kavargatjuk.Az elkészítjük a puliszkát és tálaljuk.

vas6

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!