BICAJ-RICSAJ DÖNTŐ 2020.

2020. november 19.
936
BICAJ-RICSAJ DÖNTŐ 2020.

Tisztelt Kollégák,
Kedves Csapattagok, Tisztelt érdeklődők!

2020. június 16. és 17. napján rendeztük meg a
7.  Bicaj –Ricsaj Közlekedési Csapatverseny - Döntőjét a  Kis Vakond Gyermektáborban -illetve az Aquarius Élmény  - és Parkfürdő területén.

A döntőben  csapatban és egyénileg is bizonyítaniuk kellett az  országos Bicaj - Ricsaj Közlekedési Csapatverseny résztvevőinek.

 

20200617_140021

Az ország különböző általános iskoláiból érkeztek a csapatok, akik egy előselejtezőt követően jutottak a döntőbe. A már hagyományosan kétnapos versenyre 10 csapat jutott be az elődöntők után, de 2 csapat  - az ismert okok miatt -  nem tudta vállalni a megmérettetést.


Íme a döntős csapatok listája:

Neoncsíkos Vízizsiráfok  - Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskola - Nyírlugos

Bringabrigád -                  Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium
Csengőfrász-                    Nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és AMI 
Huszárok -                       Debreceni Huszár Gál Gimnázium

ILIGY HOLDA -                 Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI.
Lányok két keréken -        Debreceni Huszár Gál Gimnázium
MMME                             Abonyi Somogyi Imre Általános Iskola
Tour de Képes –                Mátészalkai  Képes Géza Általános Iskola


20200617_085737

A versenyt idén is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság illetve a Míg Megnövök alapítvány szervezte.
Ezt minden évben azzal a céllal teszik, hogy már általános iskolában növeljék a gyerekek közlekedésbiztonságát és a közlekedési ismereteiket.
Alapítványunk szerint nagy szükség van az ilyen megmérettetésre, mert a diákok játékos formában könnyebben sajátítják el az önálló közlekedés fontos szabályait.

20200617_092149

Szikszai Tihamér, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, c. r. alezredese kiemelte:

"A fő célunk a verseny kapcsán, hogy a gyerekek biztonságosan közlekedjenek, a szünidő előtt egy kis plusszal készüljenek arra, hogy akár egyedül is részt fognak venni a közlekedésben. Ismerjék meg jobban azokat a speciális szabályokat, amire mi itt most kíváncsiak vagyunk.

Hiszen nemcsak kerékpáros, hanem vízi közlekedésben is kaphatnak kérdéseket. Nem titkolt célunk az, hogy összecsiszolódjanak ezek a csapatok és kapcsolatok épüljenek ki az ország több pontja között és tartsák a kapcsolatot."

20200617_140642

A kétnapos versenyen a gyerekeknek a Szabolcs megyei rendőrkapitányság egy bűnmegelőzési teszttel is készült, illetve az elméleti KRESZ-tudásuk mellett a gyakorlati ismereteiket is bizonyítani kell.

Többek között kerékpár-szerelési feladatokat kaptak, illetve a Vöröskereszt megyei szervezetének állomásánál az elméleti tudásuk mellett a gyakorlati rátermettségükről is számot kellett adniuk. A rendőrség az ilyen rendezvényekkel is próbálja felhívni a kerékpárosok figyelmét az óvatos és körültekintő közlekedésre.


A versenyt végül aHuszárok csapata nyerte meg a Debreceni Huszár Gál Gimnáziumképviseletében.
Gratulálunk a nyertes és helyezett csapatoknak is találkozzunk jövőre azaz 2021-ben is!


Még több kép a galériában:
https://www.megnovok.hu/galeria/7-bicaj---ricsaj-kozlekedesi-csapatverseny-donto-2020


Következik 2021.évben a 8.  Bicaj –Ricsaj Közlekedési Csapatverseny! Versenykiírás hamarosan!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!