5-6. ÉVF. - RIGÓ PROJEKT: Legyen 8!

2022. november 30.
344
5-6. ÉVF. - RIGÓ PROJEKT: Legyen 8!

18. "Rigó Énekeljen!" Környezetvédelmi Csapatverseny 5-6. évf. -  2. forduló

Maximális 100 kuka, azaz 100 pontos  ARANYFOKOZATÚ MINŐSÍTÉSÚ CSAPAT a "
Legyen 8!"  csapata !
Budapest - Kőbányai Fekete István Általános Iskola (Balogh Viktória, Palotás Szabrina Zoé, Pieskó Zsófia,Szépe Szabolcs)

Kedves csapattagok,  "nézzetek bele"  TI is a "Legyen 8!"  csapat  2. fordulós projekt munkájába.

A projekt címe:  Sok a szemét a buszmegállókban !
Helye: A TI településeteken található legszebb  B U S Z M E G Á L L Ó .

A téma:
A szülők, gyerekek és a további busszal utazó városlakók, mindannyian egyetértünk abban, hogy a buszmegállók körül– túl sok a szemét.

"Budapest X. kerületében is sok az eldobált szeméttel teli buszmegálló. Szerencsére iskolánk közelében nem annyira jellemző, napi szinten takarítják, kukákat ürítik is."

LEGYEN 1

"Több nagyon szemetes buszmegállót találtunk a kerületben.


Egyeztetés: a választásunk egyöntetű szavazással a Jászberényi utca - Kozma utca kereszteződésében álló buszmegállóra esett:"

LEGYEN2

"A hajléktalanellátónál vannak szelektív kukák is, így ők, illetve néhány rendszeres vendég hajléktalan vállalta a kis szelektív hulladékgyűjtők rendszeres kiürítését (200m-re átviszik a tartalmát a gyűjtőjükbe), illetve mi is a továbbiakban is figyelemmel kísérjük a sorsukat, rendezzük őket. Fém gyűjtőt nem készítettünk, mert azt pénzért leadásra összegyűjtik amúgy is a lakók, a többit viszont láttuk, szívesen használják. Fotózni nem engedték magukat..."

LEGYEN3

LEGYEN4

"A kis kukák elkészítése: hulladék újrahasznosítás

A projekt és a kukák bemutatása az iskolában:"

A buszmegálló kitakarítása a szeméttől, kukák kihelyezése

LEGYEN5

LEGYEN 6

"Kis lépéssel közelebb vittük az utca embereihez a szelektív gyűjtést, megmutattuk, hogy egy elhanyagolt területen is van igény a szemét-mentes megállóra.

Sajnos a graffittiket nem tudtuk letakarítani, vegyszereket nem akartunk az eredeti díszlet miatt használni."

LEGYEN7

"Pár nap után már tisztább lett a megálló (elsődlegesen cigaretta-csikkek nincsenek olyan nagy számban, láttuk, hogy vannak akik a szelektív kiskukákat használják..."

s223233

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!