3-4. ÉVF. RIGÓ PROJEKT: Bolygóbarátok

2022. november 30.
331
3-4. ÉVF. RIGÓ PROJEKT: Bolygóbarátok

18. "Rigó Énekeljen!" Környezetvédelmi Csapatverseny 3-4. évf. -  2. forduló

Maximális 100 kuka, azaz 100 pontos  ARANYFOKOZATÚ MINŐSÍTÉSÚ CSAPAT a Bolygóbarátok csapata!
Somogyi Imre Általános Iskola, Abony. 4.t osztály, (Juhász Jázmin, Koncsik Zsanett Sára, Krupincza Adrián Máté, Raffai József Martin)


Kedves csapattagok,  "nézzetek bele"  TI is a Bolygóbarátok csapat 2. fordulós projekt munkájába.

A projekt címe:   A MI JÁTSZÓTERÜNK.
Helye: A TI településeteken található legszebb  J Á T S  Z Ó T  É R.

A téma:
A felnőttek, gyerekek és az arra járó városlakók, megpihenni vágyók, mindannyian egyetértünk abban, hogy a játszóterünkön – túl sok a szemét.


"Városunkban három kiépített és körbekerített játszótér van és egy olyan füves terület, ahová szintén gyakran járnak óvodás és iskolás gyerekek játszani, sportolni, kikapcsolódni."


1. Előkészlet

Bolygóbatárok1


"Azt tapasztaltuk, hogy a három körbekerített és kukákkal ellátott játszótéren tiszta, rendezett hely várja az oda látogatókat. A füves területen azonban sok az eldobált szemét és kuka sincs, ahová a szemetet lehetne tenni."


2. Munkafolyamat

Bolygóbatárok 2

A célkitűzés: szemetes kukák kihelyezése. Minden használó és arra járó vigyázzon a terület tisztaságára. Az ott talált szemetek összegyűjtése.
A játszótéren játszó gyerekek, a rájuk vigyázó felnőttek, a tér mellet elhaladó városlakók, és mi a verseny csapattagjai. ABAKOM Kft. akik feladata a városi hulladék begyűjtése és kezelése, Városunk Fejlődéséért Egyesület, Közterület Felügyelők


3. Elkészültünk:

Bolygóbatárok 3


Felvettük a kapcsolatot a kukák kihelyezéséért és elszállításáért felelős ABAKOM-mal és a Városunk fejlődéséért Egyesület civilszervezettel. Megtekintettük a helyszínt és az ott talált szemeteket máris összegyűjtöttük.


4. Bemutató az  osztálytársainknak:


Bolygóbatárok 4

"Mindenkinek tetszett a kezdeményezésünk. Mindenki támogatott bennünket a kezdeményezésben. Azt reméljük, hogy sokkal kevesebb szemét marad a játszótéren.


Jó munkát végeztünk, mert sok felnőttet és diáktársunkat magunk mellé tudtunk állítani a jó ügy érdekében."


"Kedves MIME!

Köszönjük szépen az érdekes és izgalmas feladatot! Nagyon tetszett!

Üdvözlettel: Bolygóbatárok csapat

Somogyi Imre Általános Iskola

Abony

4.t osztály

(Juhász Jázmin, Koncsik Zsanett Sára, Krupincza Adrián Máté, Raffai József Martin)"


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!