16. MATEKGURU KÁRPÁT -MEDENCEI MATEMATIKA CSAPATVERSENY 2020/2021.

2020. október 01.
275
0
16. MATEKGURU KÁRPÁT -MEDENCEI MATEMATIKA CSAPATVERSENY 2020/2021.

Tárgy: Versenykiírás 2020/2021.

16. MatekGuru Kárpát -medencei Matematika Csapatverseny 2020/2021.

 „Ha neked is van egy almád meg nekem is van egy almám és cserélünk, akkor továbbra is egy-egy almánk lesz. Ám ha neked is van egy gondolatod meg nekem is van egy gondolatom és azokat cseréljük el, akkor már két gondolata lesz mindkettőnknek. (George Bernard Shaw)

Tisztelt Kollégák, Kedves Csapattagok, Szülők, hozzátartozók!

Sarka Ferenc, a Magyar Tehetséggondozó Társaság  alelnöke, a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének oktatója fővédnöksége mellett,  a Míg megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont újra meghirdeti a MatekGuru  tanulmányi csapatversenyt. 
 2020/2021. tanévben a versenyt az egész ország, valamint a határon túl a

Beregszászi járás,az Ungvári járás;Szatmár megye,Maros megye,Hargita megyeterületén is meghirdetjük 2.3.4.5. 6.7.8. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, iskolai írásbeli forduló, területi írásbeli forduló, majd Kárpát-medencei (írásbeli) döntő formájában.

A verseny célja:
Érdekes és/vagy játékos feladatokon keresztül a matematika megszerettetése.  A diákok ismerjék meg a közös munka, az együttdolgozás élményét. Közösen, egymást segítve egy összeszokott csapat tagjai együtt biztosabban megtalálják a megoldást, mint külön-külön.

Az iskolai  - és a  területi  fordulóban: a teljes munkaidő minden évfolyamon 45 perc.  A versenyen csak íróeszköz használható, más segédeszköz nem.
                                          
Szabályok:
a.) A javítási útmutatóban leírtak szerint szerezhető a pontszám.
b.) A dolgozatokat a versenybizottság értékeli javítási útmutató alapján.
c.) Minden évfolyamon a csapatokat a 2 forduló során szerzett pontszáma szerint csökkenő sorrendbe állítjuk.
d.) A versenybizottság a lehetséges létszámhatáron belül szigorú szakmai szempontok szerint választja ki a döntőbe jutott csapatokat.
e.) Azonos pontszám esetén az a csapat ér el jobb helyezést, amelyik a 2. fordulóban több pontot ért el. Amennyiben ezen részpontszám is megegyezik, további különbséget nem teszünk.

Döntő:
A verseny végeredményét a döntőben elért eredmények összesítése alapján kialakult sorrend adja. Pontazonosság esetén a versenybizottság villámkérdések alapján határozza meg a helyezést.

A 4 fős csapatok jelentkezését: a jelentkezes@kisvakond.hu címen várjuk!

A jelentkezéshez szükséges:
- a csapat neve (a versenyzők választanak maguknak nevet), évfolyama
- a csapat elérhetősége 
- a csapattagok neve 
- a felkészítő tanár neve 
- számlaigény.

A verseny fordulói: 

A verseny három fordulós. Az 1. forduló iskolai, a 2. forduló területi (írásbeli) verseny, a 3. forduló a Kárpát-medencei döntő.

Az iskolai fordulókat a mindenkori járványhelyzet hatályos  (2020.11.04.)rendelkezésének betartásával rendezzük meg. Mivel minden csapat a saját iskolájában oldja meg a az iskolai forduló feladatait, ez sem jelent nagyobb kihívást a szokásos iskolai oktatásnál.

A területi fordulókat az alábbi helyszíneken rendezzük meg:  http://megnovok.hu/hir/teruleti-fordulok-helyszinei-2021-02-03

Nevezés: a jelentkezes@kisvakond.hu címen.        

                             

Az iskolai vagy online forduló időpontja:           2020. november 04. (szerda)  14.00 óra. 

A területi forduló időpontja:                                 2021. február 03. (szerda)      14.00 óra. 

A csapatok a verseny 1. és 2. fordulóját írásbeli munka formájában oldják meg. Az iskolai és a területi fordulókban is a teljes munkaidő minden évfolyamon 45 perc, a területi forduló minden helyszínen egységesen 2021. február 3-án (szerdán) 14:00-kor kezdődik.

A területi fordulók helyszínei:  http://megnovok.hu/hir/teruleti-fordulok-helyszinei-2021-02-03

Az országos döntők ideje: 2021. tavasz. 
Helye: A döntő a Míg Megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont www.megnovok.hu   székhelyén, Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdőn kerül megrendezésre.

A döntőbe évfolyamomként a legtöbb pontot elérő 10 csapat kerül. A verseny végeredményét a döntőben elért eredmények összesítése alapján kialakult sorrend adja.

Díjazás:
Az évfolyamonkénti döntőkben a legtöbb pontot elérő 1–6. helyezett csapat - és felkészítője érem és oklevél; a 7–10. helyezett csapat és felkészítője oklevél díjazásban részesül.

Az évfolyamonkénti győztes/aranyérmes csapatok és felkészítőik ( 2.3.4.5.6.7.8. évf.) elnyerik a

"16. MatekGuru Kárpát -medencei Matematika  Csapatverseny 2020/2021.  tanév győztese" címet és az azzal járó díszes serleget.

Nevezési díj: 2.000 Ft/fő,
amely átutalással vagy bármelyik BUDAPEST BANK fiókban személyesen, a 10104459-43736200-01004008 számlaszámra fizethető be (számlatulajdonos: Míg megnövök Alapítvány ). 

Elérhetőségeink: megnovok@megnovok.hu   és a   +36 (42) 783 736 –os telefonszámon.

A versennyel kapcsolatos további információ: az info@kisvakond.hu címen.


Üdvözlettel:
a versenybizottság
Míg megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont
www.megnovok.hu

Nyíregyháza, 2020. október 01.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!