Fantasztikus szezont zártak!
 

Közel háromszázezer látogatója volt a nyíregyházi fürdõknek az idei szezonban. A Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. adatai szerint kiváló nyarat zárt a cég, nõtt az árbevétel, és a megnövekedett forgalom a környékbeli szálláshelyek telítettségén is meglátszott. Õsztõl új nyitvatartási renddel, hétvégén várja a fürdõzõket az Élményfürdõ, azonban a megújult belvárosi Júlia fürdõ egész héten nyitva lesz.

7588. Az egyik forró nyári napon ennyien váltottak jegyet az összenyitott Park- és Élményfürdõbe idén. A kedvezõ idõjárás következtében ugyanakkor 2500 fõnél kevesebben szinte egyetlen napon sem voltak a vendégek. Ennek köszönhetõ, hogy míg 2010-ben 210 ezren, tavaly 267 ezren, idén már 297 ezren kapcsolódtak ki a nyíregyházi fürdõkben a nyári szezon alatt. A Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. azt mondja, a 80-as éveket idézõ bûvös 300 ezres szám is meglett volna, ha a Júlia fürdõt nem kell bezárni a kényszerû rekonstrukció miatt. A zrt. a látogatószám emelkedésével párhuzamosan kétszer akkora árbevételt, 375 millió forintot is elért a fürdõszolgáltatásokból, 2010-hez képest.

Podlovics Roland vezérigazgató a szezont értékelõ sajtótájékoztatón ugyanakkor elmondta, szükség is van a látogatószám és az árbevétel növelésére, mert a cég súlyos adósságállományt halmozott fel a korábbi években, és a tavaly végrehajtott tulajdonosi, 130 milliós konszolidáció feltétele is az volt, hogy rentábilisabbá váljanak a fürdõk. Az idei számok azonban biztatóak a jövõre nézve.

A fürdõk forgalma jót tett a sóstói vendéglátóhelyeknek, egész nyáron telt házzal üzemeltek a hotelek és magánszállások. A Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. mûködtetésében lévõ Fürdõház panzió is megtöbbszörözte az árbevételét, ami több mint 14 millió forint volt a szezonban. A Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. sajtótájékoztatóján kiderült, az õsz megérkeztével megváltozik a fürdõk nyitvatartási rendje. Az Élményfürdõ ismét csak hétvégenként lesz nyitva, hét közben a cég a kötelezõ felújításokat végezteti el. Jó hír a fürdõzés szerelmeseinek ugyanakkor, hogy a közel 50 millió forintból felújított Júlia továbbra is egész héten várja a látogatókat. Itt nemcsak a gépészeti eszközöket cserélték ki, hanem többek között egy új, izgalmas szaunavilágot is kialakítottak.

Forrás: http://www.nyiregyhaza.hu